WC3Connect

News about Enterprise Gaming.
uakf.b
Staff Department
Posts: 7671
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 102 times

WC3Connect

Postby uakf.b » Tue Oct 02, 2018 3:06 am

We're excited to announce WC3Connect, a major improvement over ENT Connect that allows you to easily join ENT and MakeMeHost games using a desktop application.

Download link for Windows: wc3connect.exe
Download link for Mac OS X: wc3connect-osx.zip
Download link for Linux: wc3connect-amd64
Cross-platform Java version (use this if the .exe doesn't work): wc3connect.jar (you'll need to first get Java here)
Need help? Check the FAQ or Join our Discord

The upcoming 1.30.2 patch breaks support for the custom game community. After the 1.30.2 patch is released, you will need WC3Connect to play custom games on communities like ENT and MakeMeHost. Additionally, we will continue using 1.30.1 (the current version), so you shouldn't update to the new patch.

To get started:


Please let us know if you have feedback or questions! Also check the FAQ.

Planned features:
  • Some kind of integrated chat system for players who don't use e.g. discord
  • Setting to play alert when game finishes loading
  • Show games that player has played before in a separate tab (similar to top section of website games list)

Known bugs:
  • Earlier version did not work on pre-Windows-8 or 32-bit, newest version works on both

Changelog:
  • 2018101401: WC3Connect accounts are now separate from forum accounts
  • 2018101101/2018101301: add MMH and other games
  • 2018101001: fix another occasional crash on reconnect
  • 2018100501: fix sporadic crash problem
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

Curt
Resource Storage
Posts: 23
Joined: Sat Mar 04, 2017 7:51 pm

Re: WC3Connect

Postby Curt » Tue Oct 02, 2018 10:50 pm

i am kinda stuck on the authenticating part, is it already functional?

Unitil
ENT Staff
Posts: 3846
Joined: Mon Mar 20, 2017 5:56 am
Location: Canada
Been thanked: 102 times

Re: WC3Connect

Postby Unitil » Tue Oct 02, 2018 10:56 pm

If you’re stuck on the authenticating screen, simply restart your wc3connect client. Should work fine afterwards.

@Curt

Augustinus
Forest Walker
Posts: 239
Joined: Tue Nov 25, 2014 11:07 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times

Re: WC3Connect

Postby Augustinus » Tue Oct 02, 2018 11:03 pm

Kinda sad though that probably no new player will ever find us then.

carlo_rossi
Aura Tree
Posts: 25
Joined: Sat Apr 08, 2017 4:28 am
Location: California

Re: WC3Connect

Postby carlo_rossi » Tue Oct 02, 2018 11:20 pm

i get an error and then get directed to this page on the app and it cant run script and im stuck

Sylvanas
Treant Protector
Posts: 794
Joined: Wed Jun 25, 2014 4:56 am
Been thanked: 116 times

Re: WC3Connect

Postby Sylvanas » Tue Oct 02, 2018 11:29 pm

Is it gonna be possible to have two wc3s, one that's updated and one that isn't?

KiwiLeKiller
Treant Protector
Posts: 552
Joined: Fri May 19, 2017 12:44 am
Has thanked: 156 times
Been thanked: 120 times

Re: WC3Connect

Postby KiwiLeKiller » Tue Oct 02, 2018 11:29 pm

So we should not update to 1.30.2 then? What if we want to play other games (not hosted on bots) for example?
"in a moment of extreme passion"
- Beastman (2017)

gloom
Resource Storage
Posts: 10
Joined: Sat Apr 14, 2018 6:38 pm
Has thanked: 1 time

Re: WC3Connect

Postby gloom » Tue Oct 02, 2018 11:37 pm

Any way of using it on mac natively, or any plan on giving support to mac at some point?

uakf.b
Staff Department
Posts: 7671
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 102 times

Re: WC3Connect

Postby uakf.b » Tue Oct 02, 2018 11:41 pm

@Curt @carlo_rossi what version of Windows are you on? carlo_rossi can you attach screenshot of the script error?
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

uakf.b
Staff Department
Posts: 7671
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 102 times

Re: WC3Connect

Postby uakf.b » Tue Oct 02, 2018 11:41 pm

gloom wrote:Any way of using it on mac natively, or any plan on giving support to mac at some point?

Most of the code is cross-platform so I think we can release Mac OS X version later this week.
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

uakf.b
Staff Department
Posts: 7671
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 102 times

Re: WC3Connect

Postby uakf.b » Tue Oct 02, 2018 11:45 pm

Sylvanas wrote:Is it gonna be possible to have two wc3s, one that's updated and one that isn't?

I think you could just copy your C:\Program Files\Warcraft III directory. Then use the copy for WC3Connect, and use the original for Battle.net
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

Curt
Resource Storage
Posts: 23
Joined: Sat Mar 04, 2017 7:51 pm

Re: WC3Connect

Postby Curt » Tue Oct 02, 2018 11:46 pm

uakf.b wrote:@Curt @carlo_rossi what version of Windows are you on? carlo_rossi can you attach screenshot of the script error?


https://imgur.com/aMrc2zM

Sylvanas
Treant Protector
Posts: 794
Joined: Wed Jun 25, 2014 4:56 am
Been thanked: 116 times

Re: WC3Connect

Postby Sylvanas » Tue Oct 02, 2018 11:49 pm

uakf.b wrote:I think you could just copy your C:\Program Files\Warcraft III directory. Then use the copy for WC3Connect, and use the original for Battle.net

Probably. I don't really know why I asked.

uakf.b
Staff Department
Posts: 7671
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 102 times

Re: WC3Connect

Postby uakf.b » Tue Oct 02, 2018 11:52 pm

@Curt even if you restart the wc3connect.exe is it still stuck on "Authenticating" / forum?
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

pinheadlarry
Forest Walker
Posts: 108
Joined: Tue Jul 16, 2013 4:31 am
Been thanked: 5 times

Re: WC3Connect

Postby pinheadlarry » Tue Oct 02, 2018 11:59 pm

First of all, glad to see the proactive approach! Thanks for the hard work! I know battlefield 1942 did the same kind of thing after gamespy shutdown and it is still alive today, so I hope the player base will follow!

3 questions:

1. Would it make more sense to roll back to an even earlier version? I know there are a couple of new maps since the new versions came out, but we also lost A LOT of maps after 1.29.

2. Does it work like the old dotacash client? (What type of protocol does it use to establish the connection?)

3. Can 2 people on the same lan use the client simultaneously?


Return to “News and Updates”

Who is online

Users browsing this forum: MoLoCEL, Quetra and 2 guests