Hosting Games from WC3 with WC3Connect

News about Enterprise Gaming.
uakf.b
Staff Department
Posts: 7829
Joined: Sun Apr 08, 2012 10:37 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 125 times

Hosting Games from WC3 with WC3Connect

Postby uakf.b » Sat Oct 20, 2018 6:37 pm

You can now host games directly from WC3 with WC3Connect, similar to the way you can host games on Battle.net with the 1.30.1 patch.

The 1.30.2 patch changes this method of hosting. Instead of players directly connecting to you, they connect through a Blizzard proxy. This means you may have very high ping if you're outside North America / Europe / small parts of Asia.

To host with WC3Connect, follow these steps (you must be on 1.30.1 patch, not 1.30.2):
  • Get WC3Connect, create an account, and login
  • Under Settings, check "Enable Hosting from LAN" (if you don't see this option, get the latest version of the app)
  • Set up port forwarding for your Warcraft III game port (configured in Warcraft III -> Options -> Gameplay); see Wikihow for a guide
  • Open up Warcraft III, go to Local Area Network, and create a game
  • Other players should now be able to join your game by selecting it from the Unmoderated section in WC3Connect. They will connect directly to your WC3, so if they are in the same geographic region as you, they should have low ping.

This functionality is still in beta; please post here or let us know on our Discord if you run into any issues. Also let us know if it works!
These users thanked the author uakf.b for the post:
relentl3ss (Tue Nov 06, 2018 3:44 am)
dWFrZi5i -- 'cause I'm cool like Agreements

User avatar
F-Train
Protector of Nature
Posts: 3291
Joined: Sat Dec 14, 2013 10:55 pm
Location: New York
Has thanked: 27 times
Been thanked: 105 times

Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

Postby F-Train » Sun Oct 28, 2018 9:33 pm

This app is awesome
Having an unstable internet connection or a high risk of lagging out? Are you tired of losing a won game because you disconnected?
    Do not worry, there are solutions to solve your problem!
    • ENT Connect is a on LAN connection based reconnection tool (no cd-keys needed).
    • GProxy++(Varlock) is a reconnection tool for the battle.net with an external prompt.
    • GProxy++ DLL is a reconnection plugin for battle.net (Recommended).
    For technical issues or questions, post a topic in the technical support forum.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Have a question? Search below for your answer :)

    Not sure if you're banned? Don't know how long or why you're banned? Click this
    Image

    Rodelf
    Basic Tree
    Posts: 1
    Joined: Sat Dec 22, 2018 10:13 am

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby Rodelf » Wed Jan 02, 2019 12:25 pm

    Dew wrote:Slovak best method may be to whiten teeth with whitening kits and uninstall/reinstall. You can download the 1.30.1 version directly from entconnect app. If you want to use BNet as well make sure to make two different folders (Copy ent connect version to My Docs etc) prior to connecting to BNet.


    Color me impressed. When's this app due to leave the Beta and go into the full release?
    Last edited by Rodelf on Fri Nov 17, 2023 3:05 pm, edited 2 times in total.

    User avatar
    Slovak
    Aura Tree
    Posts: 34
    Joined: Fri Jul 27, 2018 11:57 am
    Location: Bratislava
    Has thanked: 5 times
    Been thanked: 1 time

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby Slovak » Wed Jan 02, 2019 1:29 pm

    Guys,
    HOw can i re-lease from 1.30.2 to 1.30.1 ?
    Any help please?

    Thank you in advance.
    BR
    Best regards,
    Slovak

    User avatar
    Dew
    ENT Staff
    Posts: 187
    Joined: Tue Jun 28, 2016 7:19 pm
    Has thanked: 16 times
    Been thanked: 10 times
    Contact:

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby Dew » Fri Feb 08, 2019 3:14 am

    Slovak best method may be to uninstall/reinstall. You can download the 1.30.1 version directly from entconnect app. If you want to use BNet as well make sure to make two different folders (Copy ent connect version to My Docs etc) prior to connecting to BNet.
    Join our Hell community on twitch & discord!
    Twitch: http://www.twitch.tv/idothedew21
    HellHalt Discord: https://discord.gg/zBkfKUv
    February 2019 HellHalt Tourney: http://challonge.com/HellCup3

    thepoke
    Basic Tree
    Posts: 1
    Joined: Wed Apr 24, 2019 3:50 am

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby thepoke » Wed Apr 24, 2019 4:43 am

    Love the program!

    With_Flow
    Basic Tree
    Posts: 2
    Joined: Wed May 10, 2023 6:30 am

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby With_Flow » Thu May 11, 2023 10:34 am

    uakf.b wrote:To host with WC3Connect, follow these steps (you must be on 1.30.1 patch, not 1.30.2):GBWhatsApp APK

    Is it only 1.30.1 specific? What about patches that come after 1.30.2.

    Unitil
    Oversight Staff
    Posts: 5136
    Joined: Mon Mar 20, 2017 5:56 am
    Location: Canada
    Been thanked: 113 times

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby Unitil » Thu May 11, 2023 11:37 pm

    Blizzard has changed many things after the 1.30.1 patch.
    We cannot use our hosting bots on official servers.

    Zergling_man
    Basic Tree
    Posts: 1
    Joined: Sun Jul 02, 2023 7:56 am

    Re: Hosting Games from WC3 with WC3Connect

    Postby Zergling_man » Sun Jul 02, 2023 8:28 am

    Had a curious issue with a friend just now, regardless of who hosted, the game would drop us 15-30 seconds later. Not user error (ie. alt+a), it occurred repeatedly, consistently.
    It did not occur while downloading.
    Client received the following on wc3connect's STDOUT:

    Code: Select all

    2023/07/02 17:33:34 [conn] error reading remote: read tcp LOCAL:39934->REMOTE:6112: i/o timeout
    2023/07/02 17:33:34 [conn] error reading local: read tcp 127.0.0.1:7112->127.0.0.1:55212: use of closed network connection

    Second one seems normal, I see it whenever I quit for any reason, but I think first one is relevant. Actually I think second one usually shows real IPs, not localhost?
    Host receives nothing.
    The join is complete, we can see each other in slots correctly, can speak to each other.
    Both of us can join host bots without this issue, but I don't think either of us have proved that we can join local-hosted games without it.
    Hmm, ok, just confirmed it also happens with someone else joining my game, so it's not something between us directly.

    When I join I see it attempting to do a spoof check:

    Code: Select all

    2023/07/02 17:31:29 [conn] using hostcounter=2
    2023/07/02 17:31:29 [conn] user requesting 475, local username=Zergling_man, connecting to REMOTE:6112
    2023/07/02 17:31:30 found pid=2
    2023/07/02 17:31:31 [conn] requesting spoofcheck Zergling_man -> Local Game (Raugg)

    I wonder if that's related? Are spoof checks meant to occur with local-hosted games?


    Return to “News and Updates”

    Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 9 guests